Works News Office
Name
Amerikaplads Artscape Nordland Bonnier Art Gallery Brick Residence, Villa Jäderberg Brick Tower/ KKH Apartment Building Campus Konradsberg, Lärarhögskolan Dockplatsen Eastern Cemetery, Reconstruction of Canopies Embassy of Sweden, Washington DC ESSS Exhibition of Tapestries, the Royal Palace Fittja Forum Östersjön Furniture Galleri Per og Kajsa Grand Rapids Art Museum Greenlands National Gallery of Art Hackholmssund Hamnen, Malmö Inre hamnen, Sundsvall Jönsaplan Karolinska institutet Kronetorps gård Kullavägen Kulturens Hus, Luleå Kulturhus/Bibliotek, Vallentuna Kv. Asplunden Kv. Basaren Kv. Embla, Apartment block in Helsingborg Kv. Grimman Kv. Kavalleristen Kv. Mården Kv. Prinsen Kv. Sjömannen Landskrona Theatre Extension Lindgården, Hotel on Djurgården Millesgården Art Gallery Monk, outdoor bench Museum Gustavianum Museum of Film Naturum Gotland Naturum Vänern Nobel Forum Norra Fäladen Ravinen Culture Centre Reading Room C, Carolina Rediviva Restaurang i Skanör Riksdagshuset, ny konferensbyggnad Riksutställningar/ Riksantikvarieämbetet kontor Rådhus Viborg Rådhuset Saluhallen, Lund Skissernas museum Stockholm University College of Physical Education and Sports, Idrottshögskolan Stockholms slott Summer House in Scania Terrasshus I, II The Museum of Far Eastern Antiquities, Östasiatiska museet The New Crematorium, The Woodland Cemetery Varvsstaden Villa Samuelsson Visitors center, Lund von Otter House Våghuset, Apartment Building Yellow House Ångkraftverket Årsta Church
Name:Eastern Cemetery, Reconstruction of Canopies
Type:Culture/Public
Location:Malmö, Sweden
Year:2015
Johan Celsing arkitektkontor have been in charge of the reconstruction work of the canopies outside the chapels of St Knut and St Gertrud at the Eastern Cemetery in Malmö. Originally designed by Sigurd Lewerentz and built in 1943, the canopies which have been dismantled for several years, are now reconstructed.

The canopies each comprise two roof planes resting on marble clad concrete columns. The roof structures have timber beams that are braced with steel tie-rods. Between the beams are spacers of perforated oak pieces that conceal and protect the steel tie-rods. On the top edge of the timber beams are fluted canals for rain water dripping in-between the roof marble.

Most of the original marble of the roofs have been reused as well as other details of the canopies. The original drawings, today in the ArkDes, the Swedish Museum of Architecture, have been meticuously adhered to with only a few minimal adjustments that relate to Lewerentz own adjustments in the 1950s.

Completed 2015.



Published
Arkitektur, Stockholm, no 5, 2016
Building Design, London, September 2016
Login - All contents © Celsing