Works News Office
Name
Amerikaplads Artscape Nordland Bonnier Art Gallery Brick Residence, Villa Jäderberg Brick Tower/ KKH Apartment Building Campus Konradsberg, Lärarhögskolan Dockplatsen Eastern Cemetery, Reconstruction of Canopies Embassy of Sweden, Washington DC ESSS Exhibition of Tapestries, the Royal Palace Fittja Forum Östersjön Furniture Galleri Per og Kajsa Grand Rapids Art Museum Greenlands National Gallery of Art Hackholmssund Hamnen, Malmö Inre hamnen, Sundsvall Jönsaplan Karolinska institutet Kronetorps gård Kullavägen Kulturens Hus, Luleå Kulturhus/Bibliotek, Vallentuna Kv. Asplunden Kv. Basaren Kv. Embla, Apartment block in Helsingborg Kv. Grimman Kv. Kavalleristen Kv. Mården Kv. Prinsen Kv. Sjömannen Landskrona Theatre Extension Lindgården, Hotel on Djurgården Millesgården Art Gallery Monk, outdoor bench Museum Gustavianum Museum of Film Naturum Gotland Naturum Vänern Nobel Forum Norra Fäladen Ravinen Culture Centre Reading Room C, Carolina Rediviva Restaurang i Skanör Riksdagshuset, ny konferensbyggnad Riksutställningar/ Riksantikvarieämbetet kontor Rådhus Viborg Rådhuset Saluhallen, Lund Skissernas museum Stockholm University College of Physical Education and Sports, Idrottshögskolan Stockholms slott Summer House in Scania Terrasshus I, II The Museum of Far Eastern Antiquities, Östasiatiska museet The New Crematorium, The Woodland Cemetery Varvsstaden Villa Samuelsson Visitors center, Lund von Otter House Våghuset, Apartment Building Yellow House Ångkraftverket Årsta Church
Name:Kv. Kavalleristen
Type:Other
Location:Stockholm, Sweden
Year:1996
This Dining Hall Building was planned to be located at the grounds of the Military Headquarters in Stockholm. The project was aborted very late in the process.
The surrounding area is densely built, though heterogeneous. The closest buildings include the military’s very large brick building complex, a "Falun red paint" riding school, narrow apartment buildings and the Olaus Petri church. The dining hall is placed between the military headquarters’ buildings and is formed as a relatively low freestanding pavilion in light coloured plaster. The dining room on the upper floor, which is accessed by a grand stair hall, serves the headquarters’ personnel. At ground level is the dining hall for military conscripts, with a special entrance towards the riding school to the northeast. The folded glass facade with frames in oiled oak faces the headquarters’ main entrance on Lidingövägen. The facade’s contour enriches and provides scope for views in the narrow space between the new building and the headquarters.

Login - All contents © Celsing