Works News Office
Name
Amerikaplads Artscape Nordland Bonnier Art Gallery Brick Residence, Villa Jäderberg Brick Tower/ KKH Apartment Building Campus Konradsberg, Lärarhögskolan Dockplatsen Eastern Cemetery, Reconstruction of Canopies Embassy of Sweden, Washington DC ESSS Exhibition of Tapestries, the Royal Palace Fittja Forum Östersjön Furniture Galleri Per og Kajsa Grand Rapids Art Museum Greenlands National Gallery of Art Hackholmssund Hamnen, Malmö Inre hamnen, Sundsvall Jönsaplan Karolinska institutet Kronetorps gård Kullavägen Kulturens Hus, Luleå Kulturhus/Bibliotek, Vallentuna Kv. Asplunden Kv. Basaren Kv. Embla, Apartment block in Helsingborg Kv. Grimman Kv. Kavalleristen Kv. Mården Kv. Prinsen Kv. Sjömannen Landskrona Theatre Extension Lindgården, Hotel on Djurgården Millesgården Art Gallery Monk, outdoor bench Museum Gustavianum Museum of Film Naturum Gotland Naturum Vänern Nobel Forum Norra Fäladen Ravinen Culture Centre Reading Room C, Carolina Rediviva Restaurang i Skanör Riksdagshuset, ny konferensbyggnad Riksutställningar/ Riksantikvarieämbetet kontor Rådhus Viborg Rådhuset Saluhallen, Lund Skissernas museum Stockholm University College of Physical Education and Sports, Idrottshögskolan Stockholms slott Summer House in Scania Terrasshus I, II The Museum of Far Eastern Antiquities, Östasiatiska museet The New Crematorium, The Woodland Cemetery Varvsstaden Villa Samuelsson Visitors center, Lund von Otter House Våghuset, Apartment Building Yellow House Ångkraftverket Årsta Church
Name:Yellow House
Type:Residential
Location:Stockholm, Sweden
Year:2015
The house, located in Mälarhöjden, a suburb of Stockholm, sits on a very steep northern slope over-looking the lake Mälaren.

The volume of the building is inspired by the many constraints of the site. Due to the limited size of the ground the footprint of the new building closely follows the shape of the borders of the property and the program of the project is divided into four floors. Furthermore, the profile of the building is modelled to comply with the height restrictions of the area. The ground floor recess is required to give sufficient space for the driveway passing to reach the neighbouring property.

The concrete structure of the house is clad with glazed brick in three different hues of yellow and unglazed corner stones. Windows and doors are made of massive, red oak with black, oxidized copper on exterior surfaces.

Completed 2015.



Published
Arkitektur No. 4, Stockholm, 2017
Login - All contents © Celsing