Works News Office
Name
Amerikaplads Artscape Nordland Bonnier Art Gallery Brick Residence, Villa Jäderberg Brick Tower/ KKH Apartment Building Campus Konradsberg, Lärarhögskolan Dockplatsen Eastern Cemetery, Reconstruction of Canopies Embassy of Sweden, Washington DC ESSS Exhibition of Tapestries, the Royal Palace Fittja Forum Östersjön Furniture Galleri Per og Kajsa Grand Rapids Art Museum Greenlands National Gallery of Art Hackholmssund Hamnen, Malmö Inre hamnen, Sundsvall Jönsaplan Karolinska institutet Kronetorps gård Kullavägen Kulturens Hus, Luleå Kulturhus/Bibliotek, Vallentuna Kv. Asplunden Kv. Basaren Kv. Embla, Apartment block in Helsingborg Kv. Grimman Kv. Kavalleristen Kv. Mården Kv. Prinsen Kv. Sjömannen Landskrona Theatre Extension Lindgården, Hotel on Djurgården Millesgården Art Gallery Monk, outdoor bench Museum Gustavianum Museum of Film Naturum Gotland Naturum Vänern Nobel Forum Norra Fäladen Ravinen Culture Centre Reading Room C, Carolina Rediviva Restaurang i Skanör Riksdagshuset, ny konferensbyggnad Riksutställningar/ Riksantikvarieämbetet kontor Rådhus Viborg Rådhuset Saluhallen, Lund Skissernas museum Stockholm University College of Physical Education and Sports, Idrottshögskolan Stockholms slott Summer House in Scania Terrasshus I, II The Museum of Far Eastern Antiquities, Östasiatiska museet The New Crematorium, The Woodland Cemetery Varvsstaden Villa Samuelsson Visitors center, Lund von Otter House Våghuset, Apartment Building Yellow House Ångkraftverket Årsta Church
Name:Ångkraftverket
Type:Culture/Public
Location:Västerås, Sweden
Year:2000
The area of the old steam power plant in Västerås is converted into cinemas, museum and exhibition spaces, artist studios and an outdoor space for concerts, theatrical performances etc. In addition to the complex, a new building is proposed. This new, long house measures 30 x 140 m. An outdoor space, facing Lake Mälaren and the marina, is formed between the existing and the new. The new house gives room for a number of different spaces. Day-lit rooms are located on either side of the building, giving place to larger, dark or ceiling-lit spaces in the middle. The entrance hall is situated in the east part of the building with glass facades towards the bus stop area and the event space. A ceiling-lit portico separates the entrance and the rest of the building, which closes towards the road. Entering the complex from this side gives a direct, focused view of the entrance staircase to the activities in the existing houses. The facades of the new building acquire plasticity from the shifting between closed surfaces and glass openings or terraces. The cladding is of different materials, wood being only one. This adds a new expression to the existing homogeneous brick architecture.

Login - All contents © Celsing